fbpx

desembre 9, 2020

0 comments

Com ja vam anunciar a l’inaugurar el nou cicle de xerrades, la nostra intenció és compartir el treball que fem a Equitació for Life amb vosaltres durant una trobada al mes. Així doncs, després d’haver fet la introducció en la trobada anterior, en aquesta ocasió hem centrat el tema de les xerrades resumint-lo en el títol “Som el que pensem”.

Al principi de cada xerrada i de manera honesta us expliquem (i som molt pesats en això) que l’acumulació de coneixement, sense la posada en pràctica del mateix, serveix de ben poc.

Aquest fet és d’una importància cabdal perquè, en aquest moment de la nostra història disposem de molta més informació de la que som capaços de digerir i posar en pràctica. D’aquesta manera ens trobem grans “gurús” per internet que són molt bons divulgadors del creixement i desenvolupament emocional però obvien una part essencial d’aquest procés: la transició des de la teoria a la pràctica.

Així, ens tornen a sobrecarregar d’informació però es renten les mans a l’hora de fer l’acompanyament en aquesta transició amb frases fantàstiques com “verifícalo con tu experiencia”. El que acaba passant en molts casos és que agafem aquesta informació, la  intentem posar en pràctica, no ens resulta com esperàvem i ens frustrem, decepcionem, enfadem….

Doncs no us enfadeu i feu un exercici de realitat: imagineu que durant l’hora i mitja que dura una de les nostres xerrades ens dediquem a explicar-vos profundament tots els principis de l’equitació; naturalesa i pensament del cavall, naturalesa i pensament del genet, biomecànica, equilibri i ajudes, etc…. Algú s’imagina que amb aquesta informació detallada, ja seria capaç de muntar a cavall? Doncs evidentment no!

Per què no? Doncs perquè per passar del coneixement a la pràctica necessitem una acció escalada i progressiva on hi hagi una combinació adequada de tots els ingredients necessaris i una correcció activa i conscient en el moment just.

Aclarit això, en aquest cicle que vam començar des del principi i mai millor dit: el moment del nostre naixement, volem incidir especialment en com es configura el pensament i com afecta totes les parts de la nostra vida.

En aquesta xerrada vam posar molts exemples: la relació entre pensament i identificació, la relació entre pensament i salut, la relació entre el pensament i la moral i l’ètica, la suggestió i condicionament del pensament des de la publicitat i els mitjans de comunicació, etc..

Durant les properes xerrades ho anirem desgranant i expandint per parts. Però si que hi ha una idea o un “leitmotiv” per aquest cicle de xerrades: el nivell de consciència que tenim determina la quantitat del nostre destí que creem.

La nostra vida és la nostra creació, però hem cedit les regnes i ens desesperem davant dels resultats. Agafeu les
regnes, no us deixeu manipular pels vostres pensaments, sentiments i emocions. Apreneu a parlar amb ells i ordenar com voleu pensar, com us voleu sentir i quines emocions voleu tenir.

La ment és la facultat més gran que tenim en aquesta experiència anomenada vida, és capaç de coses meravelloses… La ment és l’eina més poderosa que tenim, però pot arribar a ser un amo terrible.

Us esperem a la propera xerrada: “Connexió entre pensament i salut”.

Una abraçada!!

About the Author

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}