fbpx

març 11, 2020

0 comments

En el capítol d’avui us parlarem d’algunes qüestions que ens heu traslladat sobre el treball que realitzem de creixement personal amb els cavalls. Però, què és el creixement personal? Que significa fer treball o teràpia amb cavalls enfocat a aquest creixement?

Explicat d’una manera senzilla, tots ens sentim limitats o impedits en algunes de les facetes de la nostra vida. Aquestes limitacions o impediments ens incomoden i no ens permeten ésser lliures perquè condicionen les nostres decisions. Però, per què sentim aquestes limitacions? Per què tenim aquestes pors?

Quan venim al món, arribem per dir-ho així, nets. A partir d’aquí comencem a créixer i durant aquest creixement anem tenint experiències, ens inculquen un tipus determinat d’educació, de religió, de creences… i tot això configura el que som en un moment determinat. A partir d’aquí, quan ens hem d’“enfrontar” al món sols agafen més volum totes aquestes limitacions de les que parlàvem. El problema més important és que aquestes limitacions acaben condicionant com ens sentim, expressem i relacionem i acaben desembocant en frustració, ràbia, ira, ressentiment, odi, culpa, depressió, etc…

Imaginem que aquests “feelings” emeten una freqüència, en aquest cas, una freqüència negativa.

EL CREIXEMENT PERSONAL CONSISTEIX EN FER UN TREBALL DE COMPRENSIÓ,  D’ELEVACIÓ DE CONSCIÈNCIA PER ENTENDRE EL QUE ENS PASSA I PODER CANVIAR LA FREQÜÈNCIA NEGATIVA QUE EMANEM EN AQUEST MOMENT PER UNA DE POSITIVA. D’AQUESTA MANERA, ALLIBERAR-NOS I RETROBAR-NOS AMB LA NOSTRA ESSÈNCIA.

Les qüestions més habituals que ens plantegen les persones que venen a realitzar aquest treball tenen relació amb el ressentiment, el perdó, l’odi, l’ira… Tots aquests sentiments no s’en van prement un botó. Ni s’en van repetint mil vegades que perdonem. Aquests sentiments, aquests “feelings” canvien de freqüència quan fem un treball profund de comprensió, elevem el nostre coneixement i veiem que no hi ha res a perdonar, ni res pel que sentir-se ressentit, ni res pel que odiar. Quan arriba aquest moment, abandonem la posició de jutge i simplement ho entenem. I quan això passa deixem de sentir-ho i la nostra vibració canvia a positiu. El cavall ens ajuda a treure capes, creences, filtres. Ens ajuda a deixar de jutjar perquè quan estem tant condicionats,és evident que qualsevol judici que puguem determinar serà totalment erroni, i ens ensenya a posar els peus a terra, a tornar a connectar, a tenir el valor de mirar-nos al mirall. Quan el treball amb el cavall ens posa davant del mirall, ja entenem com s’ha edificat cadascuna de les limitacions que ens condicionen i és en aquest moment quan podem canviar.

A continuació us posem un exemple en dues columnes dels sentiments que emetem en positiu i negatiu:

 

feelings

 

Ara, ens hem de plantejar la següent pregunta: quant temps de la nostra vida passem amb els sentiments o “feelings” negatius? Amb quina recurrència ens envolten aquests sentiments?

Quan parlem de creixement personal, parlem de passar el màxim temps possible en una situació equilibrada, és a dir, amb “feelings” positius.

Un dels conceptes més importants que hem d’entendre és que la nostra salut mental i emocional té una connexió directa amb la física perquè aquesta depèn totalment de la primera. Per tant, quan la nostra ment i les nostres emocions inicien processos i ens fan sentir, es desenvolupen unes reaccions bioquímiques en el nostre cos que condicionaran com ens trobarem físicament. El nostre cos posa de manifest com ens trobem a nivell mental.

Per això, quan parlem de creixement personal parlem de conèixer, d’entendre i de poder accedir a l’art de viure en equilibri realitzant un treball pràctic. Parlem d’elevar la consciència, parlem de viure millor i d’influir directament en que les persones que ens envolten ( amics, parelles, fills…) perquè també ho puguin fer.

Fins la propera!!

About the Author

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}